PALVELUT | TEHTYJÄ TÖITÄ | PULJU | ARVOT | YHTEYSTIEDOT | KIRJOKANSI | KIRJAKUSTANNUS | ETUSIVU

Kirjat & kirjailijat


Markus Niemi: Parallaksi

ISBN: 978-952-7344-01-9
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 282 s.
Koko: 148 x 210 mm, paksuus 28 mm
Paino: 550 g
Hinta: 28 € (hinta sisältää 10% alv. sekä anneberneröidyn postimaksun 9,00 €)

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Markus Niemi: Parallaksi

En kyennyt juoksemaan. Halusin kiihkeästi
Labyrintille. En kyennyt juoksemaan.
Horjuin eteenpäin. Hiljaisuus tajusi minut.

Johannes Laakso, nuori ja lahjakas, mutta neuroottinen kirjailija, päättää paeta kotikaupunkinsa painostavaa ilmapiiriä ja pitkälle kehkeytynyttä aviokriisiään salaperäiselle Tapulikoskelle - paikkaan, jossa myytit ja todellisuus yhtyvät hämäräksi painajaiseksi. Elämä uudella paikkakunnalla kadottaa kuitenkin tyystin rajat järjen ja hulluuden väliltä. Johannes purkaa vihaansa ja haluaan kaikkeen mikä liikkuu. Epätoivoisesti hän myös koettaa valmistella nuoruuskautensa suurteokseksi kaavailemaansa romaania, mutta kaoottisessa elämäntilanteessa projekti tuntuu jatkuvasti kaatuvan omaan mahdottomuuteensa, selittämättömiin harhoihin ja vihamiesten raastavaan kaunaisuuteen...

Parallaksi on lukijan sietokykyä koetteleva hurjistunut ja moniaineksinen romaani hulluudesta, kutsumuksen, houreen ja pyhän todellisuudesta - ja ennen muuta modernin ihmisen sairaasta elämästä maailmassa, joka on kadottamassa kokemuksen Ihmisestä.Kirjoittajasta:

Markus Niemi on joensuulainen kirjailija. "Normaalius on laajalle levinnyt ääriliike, jonka oireet ovat lakanneet puhuttelemasta", Niemi toteaa. "Tiedän mitä normaali on, olen kuullut sen äänen. Miltä normaali kuulostaa? Perverssiltä. Sitä normaali on. Perverssiä. Mutta kirjojen pitäisi aina olla jotenkin hysteerisiä, niiden pitäisi kysyä, miksi asiat ovat kuten niiden sanotaan olevan. Muuten nekin ovat normaaleja. Useimmat kirjat ovat."

Niemellä on joitakin inhimillisiä piirteitä, mutta ne eivät ole kiinnostavia.

Markus Niemen blogi: kuolleenkirjaimenapostoli.blogspot.com

Raimo S. Virtanen: Kaikki ne jotka syntyivät nimettöminä

ISBN: 978-952-7344-02-6
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 300 s.
Koko: 148 x 210 mm, paksuus 28 mm
Paino: 550 g
Hinta: 28 € (hinta sisältää 10% alv. sekä anneberneröidyn postimaksun 9,00 €)

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Raimo S. Virtanen: Kaikki ne jotka syntyivät nimettöminä

KAIKKI NE JOTKA SYNTYIVÄT NIMETTÖMINÄ kertoo etelähämäläisestä suvusta itsenäisen Suomen aikana. Suvussa on paljon mustia lampaita, mutta myös tavallisia työteliäitä ihmisiä, ja hyviäkin ihmisiä.

Kertoja on yksi suvun jäsenistä josta tulee aikuisena toimittaja. Kerran kertojana käväisee hänen isoveljensä joka kuoli lapsena yhdeksän vuotta ennen kertojan syntymää. Ja on myös toinen haamukertoja. Mutta kaikki ei silti ole aivan niin kuin se näyttäisi kertojan näkökulmasta olevan.Kirjoittajasta:

Kirjailija-runoilija Raimo S. Virtanen (s. Somerolla 1947, nykyinen asuinpaikka vuodesta 1974 Reisjärvi).Virtanen on aikaisemmin julkaissut seitsemän runokokoelmaa. Hän sai vuonna 2017 Eino Leinon päivänä keskipohjalaisen Anders Chydenius-kirjallisuuspalkinnon. Julkaissut myös antologioissa ja kirjoittanut runokokoelmien arvosteluja Taite- ja Tuli&Savu-lehtiin. Virtasen runoja on luettu myös YLE 1:n Päivän mietelauseissa.

Tekijää on koko romaanin kirjoitusprosessin aikana sekä ahdistanut että innoittanut kirjailija Virginia Woolfin lauseet: "Elämässä ei ole juonta. Miksi romaanissa pitäisi olla".


Sotilaiden lapsia

ISBN: 978-952-7344-00-2
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 250 s.
Koko: 148 x 210 mm, paksuus 20 mm
Paino: 480 g
Hinta: 26 € (hinta sisältää 10% alv. sekä anneberneröidyn postimaksun 6,00 €)

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Sotilaiden lapsia
Toim. Kari Tahvanainen

Sota ei koske ainoastaan sotilaita. Sota koskettaa ja jättää jälkeensä siviileihin, erityisesti lapsiin. Ja vaikka sodat loppuvat, sotimisen jäljet jäävät. Sodan vaikutukset näkyvät, kuuluvat ja tuntuvat niin sotilaissa kuin heidän lähimmäisissään, kaikissa meissä, yli sukupolvien.

Sotilaiden lapsia -antologiaan on kerätty viime sodissa olleiden sotilaiden lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten kirjoituksia, tarinoita sekä muistoja, jotka liittyvät sotilaisiin ja sotaan.

Antologia keskittyy muistamiseen. Ja siihen on syynsä: jos unohdamme tai kiellämme sodan jäljet itsessämme, me annamme tilaisuuden ja luomme tilan uusille sodille. Sodan ylisukupolvinen muistaminen on rauhantyötä parhaimmillaan.

Suomen maakuntakirjailijat ry:n vuonna 2017 järjestämään Sotilaiden lapsia -kirjoituskilpailuun lähetettiin lähes 200 tekstiä. Kilpailussa palkitut tekstit on koottu nyt antologiaksi, johon on kerätty viime sodissa olleiden sotilaiden lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten kirjoituksia, tarinoita sekä muistoja, jotka liittyvät sotilaisiin ja sotaan.
Asta Piiroinen: Suloinen inferno

ISBN: 978-952-7344-03-3
Kirjastoluokitus: 82
Nidottu, 94 s.
Koko: 110 x 200 mm, paksuus 10 mm
Paino: 170 g
Hinta: 18 € (hinta sisältää 10% alv. sekä anneberneröidyn postimaksun 3,00 €)

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Asta Piiroinen: Suloinen inferno

Kokoelmani runoja yhdistää harvinaiset hetket ja aikojen siimat, arvaamattoman kyky ilmetä esille ja tulla näkyväksi. Suloinen inferno on siksikin minulle runonsarkana kaunis ja tehtäväänsä täyttävä jokapäiväinen kiirastuli, vääryyden lingon sinkoamien murheiden ja turhuuksien lajittelukeskus, sen siivilöimä yhtäkkinen onni, joka on tänään leikkisällä päällä. Mikä hiljaisuus puhuttelee seuraavaksi? Mikä ääni, silmäys tai maailman ravistus? Se, miksi sanat järjestäytyvät olemukseksi on tietona tuntematon mutta sanoilla on aina syynsä, niin kuin pääskyjen taitolentoesityksellä on tarkoitus napata kallisarvoinen ravinto.Kirjoittajasta:

Asta Piiroinen (s. 1960). Novellisti, romaanikirjailija, kriitikko, kääntäjä, esseisti, freelancetoimittaja, lausuja, esitelmöijä, esiintyjä, runoilija.Aiempi julkaistu tuotanto:

Lehmiä, hampaita ja päivänkakkaroita / novelleja (Like, 2000)
Kristuksen majatalo / romaani (Like, 1997)
Ylistettyjen iltapäivä / romaani (Like, 1996)
Kuuhullu nukkuu ikkunalaudalla / romaani (Like, 1995)
Kestomadonna ja naisensyöjä / novelleja (Like, 1994)
Raimo S. Virtanen: Lopulta vuori tulee luoksesi

ISBN: 978-952-7344-04-0
Kirjastoluokitus: 82
Nidottu, 134 s.
Koko: 110 x 200 mm, paksuus 10 mm
Paino: 170 g
Hinta: 20 € (hinta sisältää 10% alv. sekä anneberneröidyn postimaksun 3,00 €)

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Raimo S. Virtanen: Lopulta vuori tulee luoksesi

Lopulta vuori tulee luoksesi -kokoelma vastaa ja vertautuu vanhaan Muhammed-tarinaan. Jos et mene vuoren luo, vuori tulee luoksesi.

Mutta mikä tuo vuori on, sillä jossakin vaiheessa ajan kulkua on pakko huomata että elämässä on myös muita vuoria.

Lopulta vuori tulee luoksesi on 2017 Chydenius-palkitun Raimo S. Virtasen kahdeksas runokokoelma.Kirjoittajasta:

Kirjailija-runoilija Raimo S. Virtanen (s. Somerolla 1947, nykyinen asuinpaikka vuodesta 1974 Reisjärvi). Virtanen on aikaisemmin julkaissut seitsemän runokokoelmaa. Hän sai vuonna 2017 Eino Leinon päivänä keskipohjalaisen Anders Chydenius-kirjallisuuspalkinnon. Julkaissut myös antologioissa ja kirjoittanut runokokoelmien arvosteluja Taite- ja Tuli&Savu -lehtiin. Virtasen runoja on luettu myös YLE 1:n Päivän mietelauseissa.


Minna Ronkainen: Ratsuväen vallankumous ja muita kertomuksia

ISBN: 978-952-7142-41-7
Hinta: 24 € (sisältää verkkokaupassa postikulut 3,00 €)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 113 s.
Koko: A5

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Minna Ronkainen: Ratsuväen vallankumous ja muita kertomuksia

Rakuunat takaisin Lappeenrantaan! Ratsuväki pitää saada takaisin, pohtii majuri Tolpola. Se on kaunis ja hyvä ajatus, mutta entäpä toteutus?

Upseeriston lisäksi uudistuksia tehtailla humputetaan niin yliopistomaailmassa kuin politiikassakin, kaivosteollisuudesta puhumattakaan.

Kaikki uudistus ei ole tarpeellista, ja pahimpien vouhottajien kynsistä maailman pelastavat savolaiset, naiset ja eläimet - ja joskus jopa kärpässienet.

Kokoelman tarinoita yhdistää toiveikkuus, vaikka välillä meno on varsinaista haparointia.Kirjoittajasta:

Joensuulainen Minna Ronkainen on alun perin tempautunut maailmalle yläsavolaisesta pikkukylästä, jossa oli enemmän lypsykarjaa kuin asukkaita, mutta luovuutta ruokkiva aito meininki. Pohjois-Karjalaan hän on päässyt maamme pääkaupungissa sekä Englannissa vietettyjen opinto- ja uravuosien jälkeen.

Ronkainen tunnustautuu ylpeästi ikuiseksi maalaiseksi. Kirjailijan mielestä suomalaisen ratsuväen (jos sellainen vielä olisi tai tulisi) paikka olisi ehdottomasti Lappeenrannassa.

Aiemmat kirjalliset tuotokset: Tulikukon vuosi (2017), 82140 Kiihtelysvaara (2016)


Kemal Achourbekov - Aimo Salonen: Pianolla yli rajojen

ISBN: 978-952-7142-10-3
Hinta: 30 € (sisältää 10% alv. sekä anneberneröidyn postimaksun)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 162 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Kemal Achourbekov - Aimo Salonen: Pianolla yli rajojen

Musiikki rikastuttaa tätä maailmaa ja niin tekevät myös hyvä ruoka, juoma, ystävät ja yhdessä ystävien kanssa vietetyt hetket kokkauksen, herkuista nauttimisen, hassuttelujen ja syvällistenkin keskustelujen parissa. Maailma ympärillä voi mullistua, mutta hyvät ihmiset ja hienot muistot kantavat pitkälle.

Kemal Achourbekov syntyi syyskuussa 1964 Aazerbaidzaniin, joka oli osa Nikita Hrustsovilta pian Leonid Breznevin käsiin siirtyvää Neuvostoliittoa. Piano-opiskelut veivät hänet ensin Venäjälle, ja kun Neuvostoliitto romahti, Moskovan valtiollisesta konservatoriosta valmistunut virtuoosi siirtyi pianistivaimonsa Slavan perässä Suomeen.

Syksyllä 2018 Kemal on joensuulaisten rakastama pianisti, joka hallitsee musiikin harvinaisen laaja-alaisesti klassisesta rockin ja jazzin kautta aina kansanmusiikkiin ja suomalaiseen iskelmään saakka. Kemalin tarinassa pienen ihmisen kohtalo yhdistyy suuren maailman mullistuksiin.

Kemalin tarina on kertomisen arvoinen juuri nyt. Maailma ympärillämme kuohuu ja sosiaalinen media täyttyy kaikenlaisista tympeyksistä. Juuri nyt me tarvitsemme kertomusta siitä, kuinka musiikki, ruoka, juoma ja ihmisten välinen lämpö auttavat jaksamaan.


Topi Linjama: Varjo tarttuu peiliin

ISBN: 978-952-7142-45-5
Hinta: 25 € (sisältää 10% alv. sekä anneberneröidyn postimaksun)
Kirjastoluokitus: 82.2
Nidottu, 81 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Topi Linjama: Varjo tarttuu peiliin

Elämä
yksi ele: irti päästävä käsi.

Varjo tarttuu peiliin liikkuu miljöössä, jossa on järvi ja kasvimaa, sauna, liiteri ja pyhä pihapuu, sekä rastaita ja muita lintuja. Henkilögalleriaan kuuluu muun muassa sotaa kertaava pappa, noppaa pelaava pianisti, joitakin naishahmoja, rusakko ja kimalainen. Ympäristökatastrofin uhka leijuu ulkoilmaidyllin yllä ja toiveikkaista tunnelmista siirrytään kirjan edetessä kohti luopumista.

Kaakossa jyrisee.
Tulee suurhyökkäys, pappa kuulostelee,
ei vaan maailmanloppu, korjaan,
mutta pappa hyräilee jo hymniä
ja iskee lapion töyrääseen.Topi Linjama
Topi Linjama

Topi Linjama on joensuulainen toimittaja, musikologi ja luontoharrastaja. Varjo tarttuu peiliin on hänen ensimmäinen runokokoelmansa. Hänet palkittiin Vuoden isä -tunnustuksella 8.11.2018.

https://yle.fi/uutiset/3-10498805

Irja-Hanna Vaskiputki: Ihan paska kirja

ISBN: 978-952-7142-25-7
Hinta: 15 € (hinta sisältää postikulut)
Kirjastoluokitus: 79.8
Nidottu, 150 s.
HUOM! Kirja ei sisällä mitään verbaalista eikä graafista sisältöä. Sisäsivut ovat taatusti täyttämättömiä.

OSTA KIRJA:

Tilaa sähköpostilla
Irja-Hanna Vaskiputki: Ihan paska kirja

Kirja Sinulle, jolla pyyhkii todella hyvin sekä kirja myös Sinulle, joka et osaa tai halua lukea.

Tässä taatusti ainutlaatuinen täytettävä kirja!

Ihan paska kirja tyydyttää lukemattomien ihmisten yksityisiä tarpeita. Kun inhimillinen tarve ilmoittaa tulostaan, kirjan omistaja ottaa opuksen mukaansa ja siirtyy privaatteihin tiloihin. Tarpeillaan ollessaan hän voi selailla kirjaimista vapautettuja sivuja ja keskittyä oleelliseen - itsensä tyhjentämiseen. Vapauttavan suorituksen päätyttyä Ihan paskan kirjan omistaja voi tallentaa halutessaan kirjan sivuille ainutkertaisen ja yksilöllisen muistonsa sekä uniikin herkän jälkensä.

Ihan paska kirja ei tee omistajaansa onnelliseksi, mutta se mahdollistaa hänelle syvällisen itsetutkiskelun. Ihan paska kirja antaakin lukemattomia tilaisuuksia oman elämän perusasioiden dokumentointiin. Ihan paskan kirjan sisällöstä vastaa kirjan haltija itse. Joko pyyhkäisemällä, sipaisemalla, sormin, päälle istumalla. Kukin löytää ilmaisuvoimaisen dokumentointitekniikkansa itse.

Ja mikä onkaan antoisampaa, kuin katsella oman Ihan paskan kirjan sisällön täydentymistä! Luomisprosessin edetessä Ihan paska kirja antaa omistajalleen unohtumattomia moniaistillisia kokemuksia. Itse tuotettua sisältöä voi katsoa, haistella, maistella, nuolla, raaputtaa. Mahdollisuudet ovat lähestulkoon rajattomat. Kaiken sisällön voi tehdä ihan itse - omalla tavalla, omaan tahtiinsa!

Vaatimattoman kokonsa ja appoavoimen sisältönsä ansiosta Ihan paska kirja soveltuu myös pienille ja lukutaidottomille lapsille, jotka vasta opettelevat potalla käymisen ja itsensä ilmaisun saloja.

Ihan paska kirja soveltuu helposti omaksuttavan sisältönsä johdosta myös erityisesti nuorille, jotka hakevat virikkeitä verbanaaliseen kommunikointiin, mutta jotka haluavat säästyä lukemisen vaivalloisuudelta.

Ensisijaisesti Ihan paska kirja on suunnattu niille elämäänsä turhautuneille keski-ikäisille, joilla on jo ihan kaikkea - muttei kuitenkaan vielä Ihan paskaa kirjaa!

Ihan paska kirja on sananmukaisesti kaikkien aikojen huikein huussikirja. Ja ennen kaikkea ja sen jälkeenkin: Ihan paska kirja antaa todellista persektiiviä elämään!

HUOM! Erinomaisen henkilökohtaisen ja itsensäpaljastavan sisältönsä johdosta Ihan paska kirja on takuuvarmasti yllätyksellinen lisä julkisten kirjastojen lainakokoelmiin.

Lisätietoja täytettävistä kirjoista täältä: https://yle.fi/uutiset/3-10256769Irja-Hanna Vaskiputki
Irja-Hanna Vaskiputki, Kuvaaja: Jukka "Hani" Vastinpari

Ihan paska kirja© -konseptin luonut ja tuotteistanut® tietokirjailija Irja-Hanna Vaskiputki (s. 1982) on tamperelainen äidinkielen opettaja.

Hän on syntyisin Helsingistä ja opiskellut kirjallisuutta Turussa. Irja-Hanna on työskennellyt myös luovivan kirjoittamisen opettajana mm. Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Kotkassa, Lappeenrannassa, Joensuussa, Sodankylässä sekä Vaalamon luostarissa.


Cane Vuorjoki: Canekdootteja

ISBN: 978-952-7142-89-9
Hinta: 24 € (hinta sisältää postikulut)
Kirjastoluokitus: 78
Nidottu, 125 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Cane Vuorjoki: Canekdootteja

"How far you're willin' to go for a just another rock n' roll show?" (Kebab Circuit)

Kun yhdistetään monet musiikilliset perimät ja lisätään soinnikkaaseen soppaan runsaita ripauksia maailmalla kuuluvaa moninaista soinnutusta, säveltä ja sanaa, ollaan olemisen perusasioiden äärellä. Ihminen musisoi ihmiselle, joka kuuntelee musi-soivaa ihmistä. Muusikkoa.

Kun musiikki elää, se elää ihmisten soittamana. Ihmisten kuuntelemana ja kokemana. Livenä. Suomeksi elävänä. Kun elävää musiikkia luovat ja soittavat ihmiset kulkevat maita ja mantuja, niin siinä tuppaa sattumaan ja tapahtumaan. Kaikenlaista ja monille. Itse kullekin.

Musiikin monitoimihenkilö Cane Vuorjoki on kirjannut näiden kansien väliin sattumuksia ja kohtaamisia esiintymislavoilta sekä niiden liepeiltä.

Lukijalle tarjoutuu hillittömän hauska, elämänkokoinen, vilpitön ja suorasukaisen lämminhekinen, verbalisoitu musiikillinen keikkamatka.Kirjoittajasta:

Hannu "Cane" Vuorjoki on syntynyt Kiteellä 1968. Asuu Joensuussa. Laulaja, kitaristi ja biisintekijä. Kutsuu itseään muusikoksi. Toiminut mm. kokoonpanoissa: Sonic Rain, Root Remedy, Cane-Man-Dala, Echo & Cane ja North Karelian Allstars.

Toimii ajoittain myös valomiehenä musiikki- ja teatteriesityksissä. Koli RuskaBlues -festivaalin juontaja vuodesta 2005.


Rauha Kejonen: Miina ja Manta. Pienen navetan vastaisku suurmaitoteollisuudelle.

ISBN: 978-952-7142-96-7
Hinta: 24 € (hinta sisältää postikulut)
Nidottu, 86 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Rauha Kejonen: Miina ja Manta. Pienen navetan vastaisku suurmaitoteollisuudelle.

Kaksi onnellista lehmää, Miina & Manta, nauttivat elämästään pienessä navetassa ja kesälaitumella. Kaikki on hyvin. Kunnes eräänä päivänä emäntä tulee murheellisena navettaan.

Aikansa pähkäiltyään Miina & Manta pääsevät selville, ettei kahden lehmän maidontuotanto enää riitä. Osuuskunta ItäMaito ilmoittaa, että vähimmäismäärä tiloilta noudettavalle maidolle on 100 litraa. Ja siihen ei kaksi lehmää kykene, vai kykeneekö?

Miina & Manta päättävät antaa tehomaataloudelle ja Valiolle opetuksen. Lehmät osoittavat, että kasvulla on rajansa.

Ilkikurinen ja ajankohtainen pienoisromaani ei kerro pelkästään kahdesta lehmästä, vaan koko maailmasta. Ihmisen suuruudenhulluudesta ja ahneudesta.

Kirjailija Rauha Kejonen on kirjoittanut ironisen hauskan ja siten myös vakavan teoksen todellisen hyvinvoinnin ja kohtuullisuuden puolesta.

Tämän kirjan luettuaan jokainen maalaisjärjellinen ihminen nauraa itselleen, syvää ja vakavaa naurua.Kirjoittajasta:

Nurmeslainen kirjailija Rauha Kejonen on kirjoittanut romaaneja, runoja, kuunnelmia, näytelmä- ja elokuvakäsikirjoituksia, kolumneja sekä laululyriikoita.

Suomen Näytelmäkirjailijaliiton jäsen Kejonen on ollut vuodesta 1987 lukien, Suomen arvostelijain liiton jäsen vuodesta 1986 ja Suomen Kirjailijaliitto r.y:n jäsen vuodesta 2001. Vapaana kirjailijana hän on toiminut vuodesta 2010 alkaen.


Vieno Linna: Tuntematon sotelas

ISBN: 978-952-7142-77-6
Hinta: 25 € (HUOM! hinta sisältää postikulut 5,60 €!)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, pehmytkantinen, 234 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Vieno Linna: Tuntematon sotelas

Tuntematon sotelas -soteromaanissa seurataan julkishallinnollisen sairaanhoitoyksikön siirtymistä kohti yhtiöittämistä sekä kohti globaaleja terveysbusinessmarkkinoita. Kirjan perimmäinen kysymys kuuluukin: "Suomalainen sairaanhoitaja huolehtii tunnissa kymmenestä potilaasta - mutta mitä tapahtuu kun tulee se yhdestoista?"

Tuntematon sotelas -romaanissa soten eturintaman melskeessä seikkailevat mm. Akan Rontti, ylihoitaja Vilja Koskelo, Sari Luoto, Rahinainen, Nuorteva ja Riitta Oja. Nämä sankarilliset naissotelaat antavat lähestulkoon kaikkensa taistelussaan potilaiden hyvinvoinnin puolesta.

Kirja on luonteeltaan kaikkea muuta kuin epäpoliittisesti korrekti.Kirjoittajista:

Teoksen on kirjoittanut salanimellä Vieno Linna esiintyvä kirjoittajakollektiivi, joka muodostuu neljästä helsinkiläisestä korkean tason sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta. He toteavat kirjastaan näin: - Halusimme kirjoittaa ajantasaisen sekä ennen kaikkea realistisen surkuhupaisan kuvauksen terveydenhuollon arkipäivän sotekokemuksista. Vaikka teoksen aihe on sananmukaisesti hengenvakava, ja vaikka kirja sisältää runsaasti myös sote-faktaa, on käsittelytapamme makaaberilla tavalla humoristinen. - aivan kuten meneillään oleva sote-prosessikin on. Kirjan luontevaksi viitekehykseksi valitsimme Väinö Linnan "Soteromaanin" ja "Tuntematon sotelas" on myös pastissimainen kunnianosoitus Linnan hienolle teokselle.

Aika siskokultia!


Lisätietoja TUNTEMATON SOTELAS -soteromaanista
sekä yhteydenotot kirjailijoihin ja heidän haastattelupyyntönsä:
jussi.virratvuori@kirjokansi.fi
p. 050 321 2279


Pertti Pulkkanen: Me noustiin kellareista - 17 lukua suomipunkin/uuden aallon historiaa

ISBN: 978-952-7142-87-5
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 78
Nidottu, 137 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Pertti Pulkkanen: Me noustiin kellareista - 17 lukua suomipunkin/uuden aallon historiaa

Teokseen on koottu 17 keskeisen suomalaisen punkin/uuden aallon edustajan historiikit. Yhtyeiden historiikkien laajuudessa on saatavilla olleiden tietojen ja yhtyeiden eripituisten elinkaarten vuoksi huomattaviakin eroja. Jokainen kyseisistä bändihistoriikeista on saanut hyväksynnän vähintään yhdeltä jäseneltä jokaisesta teoksessa esitellystä yhtyeestä. Ajallisesti teos kattaa vuodet 1977-1980, eli tuoreimmat teoksen yhtyeistä edustavat ensilevyttäjinä vuosikertaa 1980.

Kirjassa saavat ansaitsemansa esittelyt seuraavat 17 yhtyettä: Briard, Hellhound, Karanteeni, Kollaa kestää, Lama, Loose Prick, Maukka Perusjätkä, Pelle Miljoona & 1980, Pelle Miljoona & NUS, Problems, Ratsia, SE, Sehr Schnell, Sensuuri, Vaavi, Woude ja Ypö-Viis.Pertti Pulkkanen:

Pertti Pulkkanen (s. 1973) on seurannut rockmusiikkia 80-luvun alusta lähtien. Ensimmäinen tärkeä tyylisuunta oli juuri kotimainen uusi aalto ja vuosikymmeniä kestäneen musiikkiharrastuksen myötä keskeisimmiksi diggauskohteiksi ovat muodostuneet 60-luvun lopun ja seuraavan vuosikymmenen alun classic rock- yhtyeet ja -artistit. Tärkeimpiä rockmusiikin genreistä Pulkkaselle ovat blues-, hard- ja psykedeelinen rock. Joensuun yliopistosta suomen kieli pääaineenaan ja kulttuuriantropologia ja kirjallisuus sivuaineinaan valmistunut Pulkkanen on suorittanut asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinnon. Elokuusta 2014 lähtien hän on päivittänyt omaa classic rock- tyyppistä blogiaan osoitteessa http://johnnynkatu.blogspot.fi.


Marja-Liisa Julkunen ja Saara Koikkalainen: Nyt iskee pelko.

ISBN: 978-952-7142-84-4
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 14.1
Nidottu, 250 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Marja-Liisa Julkunen ja Saara Koikkalainen: Nyt iskee pelko.

Pelko tieto- ja kaunokirjallisuudessa ja suomalaisten kokemuksissa

Pelko on henkilökohtainen tunnekokemus, johon kuuluvat esimerkiksi levottomuus, hermostuneisuus, jännitys, ahdistus ja pelokkuus. Saatamme pelätä pimeää, verta, hämähäkkejä, kuolemaa, käärmeitä, tulevaisuutta, kipua, sosiaalisia tilanteita tai lentokoneeseen astumista. Pelko on toisaalta hyödyllinen, elämää suojaava tunne, mutta ottaessaan vallan ihmisen mielessä, pelko voi ahdistaa ja haitata elämää monin eri tavoin.

Pelko on myös fysiologinen ja kehollinen tapahtuma, joka ilmenee eleissä, ilmeissä, puheessa ja liikkeissä. Pelko nostaa sydämen sykettä, se hikoiluttaa ja kuristaa kurkussa tai nipistelee vatsaa. Pelko on siis läsnä niin mielessä kuin ruumiissakin.

Mitä tunteita pelkoon tarkalleen ottaen liittyy ja miltä se tuntuu? Tässä teoksessa pelkoa ja sen merkitystä ihmiselämässä tarkastellaan tutkimuskirjallisuuden sekä ihmisten omien kokemusten kautta. Pelon luonnetta valaistaan myös kaunokirjallisuuden, runouden ja populaarikulttuuriin liittyvien tekstien avulla ja kirja rakentuu näiden aineistojen vuoropuhelulle.Kirjoittajista:

FT Marja-Liisa Julkunen (s. 1943) on joensuulainen professori (emerita) ja tietokirjailija. Hän on tutkinut lukemaan oppimista ja opettamista, julkaissut aapisia ja muita oppikirjoja sekä useita tietokirjoja, kuten Katsomosta kulisseihin. Satavuotias Joensuun kaupunginteatteri (2012, Pohjois-Karjalan teatteriyhdistys), Opetus, oppiminen ja vuorovaikutus (toim. 1998, WSOY) ja Lukijaksi kasvaminen (1993, WSOY).

YTT Saara Koikkalainen (s. 1971) on rovaniemeläistynyt sosiologi ja yliopistotutkija. Hän on tutkinut korkeasti koulutettujen suomalaisten työkokemuksia ulkomailla, muuttoliikepäätöksentekoa ja irakilaisia turvapaikanhakijoita Suomessa. Hän on julkaissut useita vertaisarvioituja kotimaisia ja kansainvälisiä artikkeleita sekä muita tieteellisiä julkaisuja. Nyt iskee pelko, on hänen ensimmäinen tietokirjansa.


Tõnu Õnnepalu: Paratiisi

ISBN: 978-952-7142-88-2
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 254 s.
Koko: 167 x 210 x 25

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Tõnu Õnnepalu: Paratiisi

Paratiisi on pieni, viisas kirja, meditatiivinen, jopa raamatullinen kertomus (kirjeitä rakkaalle ystävälle) Hiidenmaan Ristnan niemellä olevan pienen kyläyhteisön elämästä ja erityisesti sen parinkymmenen vuoden ajanjaksosta, suurten muutosten vuosista, jolloin tuli vapaus - vai tuliko?

Kirjan minä asui Paratiisissa lähes kolmetoista vuotta, kasvoi aikuiseksi ja oppi tuntemaan ja hyväksymään itsensä. Romaanissa kirjailija palaa viikoksi nuoruutensa maille ja herättää henkiin entisen kyläyhteisön ja ennen kaikkea omat nuoruusvuotensa siellä. Ystävälleen hän kirjoittaa: "Mutta se, mitä Sinulle kirjoitan, on kuitenkin kaikki totta. Tämä ei ole romaani eikä tarina. Minä kirjoitan siitä, millaista Paratiisissa oli, ja ketkä siellä kerran olivat. Haluan, että mielesi tulisi siitä iloisemmaksi ja keveämmäksi, mehän lupasimme toisillemme: emme murehdi enää." Juhlavasti sanottuna Paratiisi on yksinäisyyden - ja rakkauden - korkea veisu.Tõnu Õnnepalu:

Tõnu Õnnepalu on Viron tunnetuimpia nykykirjailijoita. Häntä on sanottu myös Viron eurooppalaisimmaksi kirjailijaksi. Maailmanmaineeseen hän kohosi romaanillaan Piiririik (suom. nimellä Enkelten siemen), joka Neuvostoliiton romahdettua toi Baltian maiden äänen myös läntisen Euroopan kuuluviin.

Paratiisi (ilm. viroksi 2009) on Õnnepalun rakastetuimpia kirjoja, josta Virossa on ilmestynyt useita painoksia. Siitä on muodostunut monelle lähes kulttikirjan kaltainen teos, johon on mukava palata ja joka ei menetä merkitystään kirjallisten sesonkien kiivaasti vaihtuessa. Romaanistaan Paratiisi hänelle myönnettiin A.H. Tammsaaren kirjallisuuspalkinto vuonna 2010.


Viljo Sohkanen: Punakaartilaisen päiväkirja

ISBN: 978-952-7142-82-0
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 99.1
Nidottu, 350 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Viljo Sohkanen: Punakaartilaisen päiväkirja

"Ruumiita käsitellessä ei huomaa mitään eroa omien ja valkoisten välillä. Eikä heidän välillään mitään eroa olekaan. Saman kansan työläisiä, jotka onneton kohtalo on toisiaan vastaan saattanut. Tuntevatkohan nuo tuolla puolella samoin?"

Viljo Sohkasen PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA on ensimmäinen sisällissodan aikaisiin päiväkirjamerkintöihin perustuva punakaartilaisen teos. Sohkanen kirjoitti päiväkirjaa rintamalla sekä myös vankileirillä löytämiinsä lappusiin ja viimeisteli teoksen 1920-luvun alkuvuosina. Kirja julkaistiin kuitenkin vasta 50 vuotta sisällissodan jälkeen.

Sohkanen teoksen vahvuus on toteavassa dokumentaarisuudessa, tarkoissa havainnoissa ihmisestä ja yhteiskunnasta. Lisäksi PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA taustoittaa kansalaissodan syitä ja seurauksia. Jälkiviisasteluun Sohkanen ei sorru, vaan osoittaa surullisen sisällissodan mielettömyyksien yhteiskunnalliset taustat.

VILJO SOHKANEN (1900-1989) liittyi 17-vuotiaana Tikkurilan punakaartiin. Hän toimi lääkintämiehenä mm. Kavantsaaren rintamalla Antreassa. Jäätyään saksalaisten vangiksi huhtikuussa 1918 hän joutui Suomenlinnan vankileirille yli kahdeksi kuukaudeksi ja vapautui 1.7.1918. Samaan aikaan hänen isänsä Juho oli Tammisaaren pahamaineisessa vankileirissä, jossa hän myös menehtyi elokuussa 1918. Sohkanen toimi myöhemmin mm. Helsingin maalaiskunnan ensimmäisenä sosiaalijohtajana vuosina 1958-1963. Suomalaisen hyvinvoinnin eteen tekemästään työstään hän sai sosiaalineuvoksen arvon.

PUNAKAARTILAISEN PÄIVÄKIRJA julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1967 (Weilin&Göös) ja toisen kerran 1988 (Työväenperinne). Tämä painos sisältää myös Sohkasen vuonna 1987 julkaiseman TIKKURILAN PUNAKAARTIN VÄLSKÄRI MUISTELEE -omakustannekirjankeskesiltä osiltaan. Teos on runsaasti kuvitettu.


Jarl Hemmer: Mies ja hänen omatuntonsa

ISBN: 978-952-7142-95-0
Hinta: 28 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 84.2
Nidottu, 271 s.
Koko: 175 x 210 x 20

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Jarl Hemmer: Mies ja hänen omatuntonsa

— Sovit yhtä hyvin papiksi kuin peppu alttaritauluksi.

Pääasiallisesti kansalaissodan aikaan ja Suomenlinnan vankileirille kesään 1918 sijoittuva teos sukeltaa ihmisen syyllisyyden ja vastuun syövereihin.

Tarinan keskiössä on jaakobinpainia itsensä kanssa käyvä "syntinen pappi" Johan Samuel Bro, joka päätyy teologisten epäröintien harhaisille poluille. Tuomiokapituli pitää hänen saarnojaan epäkristillisinä ja asettaa papin virantoimituskieltoon. Vapaana saarnamiehenä Bro kokee maallisen rakkauden, joka johtaa väkivaltaan ja papin vankeustuomioon.

Vankilasta vapauduttuaan Bro päätyy apupapiksi Suomenlinnan vankileirille, jossa hänellä on ihmisyyden peilinään ystävänsä Hastig - vankileirin pastori. Teloitusten siunaajina nämä kaksi kirkonmiestä kohtaavat itsensä, uskonsa ja kieltäymyksensä. Miten säilyttää uskonsa teloituksia seuratessa ja teloitettavia lohdutellessa? Missä on vankileirin Jumala?

Romaanin psykologinen ihmiskuvaus on tarkka ja Suomen sisällissodan jälkeistä mentaliteettia huikealla tavalla kuvaava. Suurten kärsimysten keskeltä nousee aina suurin ihmisyys. Sielunhoitajuus syntyy äärimmäisessä puristuksessa ja kumpikin pappi tekee omat henkilökohtaiset ratkaisunsa.

Mies ja hänen omatuntonsa on ajaton teos koston ja vihan lietsomisen silmittömyydestä. Sovituksesta ja anteeksiannosta tämä romaani kertoo lähestulkoon kaiken oleellisen.

Toivo Särkkä ohjasi Hemmerin romaanin pohjalta elokuvan "1918 - mies ja hänen omatuntonsa", jonka pääosissa esiintyivät mm. Äke Lindman, Helge Herala, Anneli Sauli, Tuure Ara ja Pentti Irjala.Jarl Hemmer
Jarl Hemmer

Suomenruotsalaisen kirjailijan ja runoilijan Jarl Hemmerin (1893-1944) romaani "Mies ja hänen omatuntonsa" (En man och hens samvete) julkaistiin vuonna 1931 (Otava). Teos perustuu Hammerin vuonna 1928 julkaisemaan näytelmään Gehenna och ljusstrålen. Romaanistaan Hemmer sai suuren pohjoismaisen romaanipalkinnon. Hemmer kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1912 ja opiskeli venäjän kieltä ja kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja valmistui filosofian kandidaatiksi 1917. Hemmer oli naimisissa Saga Södermanin (1897-1987) kanssa, ja heillä oli kaksi lasta. Jarl Hemmer aloitti kirjailijanuransa 1914 runokokoelmalla Rösterna ja teki varsinaisen läpimurtonsa julkaistuaan runokokoelman Rågens rike (Viljan valtakunta). Tunnetuin Hemmerin teoksista on Suomen sisällissotaan sijoittuva Mies ja hänen omatuntonsa (En man och hans samvete). Viimeisiä Hemmerin elinvuosia varjosti alkoholismi ja lääkkeiden väärinkäyttö, ja hän teki itsemurhan Porvoossa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 1944.


Sulo Laamanen: Emeliensyrjän äärimmäinen tarkoitus - pohjoiskarjalaisten paikannimien perimmäiset merkitykset

ISBN: 978-952-7142-54-7
Hinta: 20 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 87
Nidottu, 142 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Sulo Laamanen: Emeliensyrjän äärimmäinen tarkoitus - pohjoiskarjalaisten paikannimien perimmäiset merkitykset

Ala-Liukku? Elimo? Hökkä? Itkiinpohja? Jäsys? Kusuri? Lapalie? Munatsu? Paalihta? Rapa-Ryysä? Sorveus? Tölppä? Yöttäjä? Öllölä? Emeliensyrjä? Mitä ihmettä!?!

POHJOISKARJALAINEN PAIKANNIMISTÖ on kielellisesti, mielikuvallisesti sekä historiallisesti valtava kulttuuriperintö. Maakunnan kylien, niemien, notkojen ja saarelmien nimet vilisevät menneisyydestä kumpuavia ja nykyajassa uusia sisältöjä hakevia merkityksiä.

Maamme johtavat sananiekat ovatkin rikastuttaneet ilmaisuaan ja Suomen kieltä ottamalla käyttöön pohjoiskarjalaisten paikkojen nimistöä. Tässä teoksessa esitettävien paikannimien yhteyteen on etsimällä löydetty ainoiden oikeiden alkuperäisten selitysten lisäksi myös viralliset lähteet: ne kirjoittajat ja syvälliset ajattelijat sekä ne syvälliset kirjalliset lähteet, joissa kyseistä paikannimeä on oivaltavasti osattu käyttää.

Lähestulkoon 315 sudeettisavolaesen paikannimen merkityksiä käsittelevä teos tulee avaamaan hämmentäviä näköaloja pohjoiskarjalaiseen itseymmärrykseen sekä maakunnallisen identiteetin vahvistamiseen.Sulo Laamanen:

Teoksen kirjoittaja SULO LAAMANEN (s. 1941) on Ilomantsin Emeliensyrjässä asuva, eläkkeellä oleva metsäkoneenkuljettaja ja harras paikallishistorioitsija.

Yhdessä & yksityisesti - 60 vuotta yhteiselämää Leinikkitien Selvaag-taloissa

ISBN: 978-952-7142-46-2
Hinta: 30 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 92.876
Nidottu, 164 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Yhdessä & yksityisesti - 60 vuotta yhteiselämää Leinikkitien Selvaag-taloissa

Norjalainen arkkitehti Olav Selvaag kehitti sotavuosien jälkeen edullisen tavan rakentaa kestäviä rivitaloasuntoja. Tämän mallin Joensuuhun toi rakennusmestari, vuorineuvos S. A. Tervo. Tervon rakennusliike rakensi Joensuuhun kaksi taloyhtiötä vuosina 1955-1957. Taustahistoriansa vuoksi taloja kutsutaan selvaageiksi tai norjalaistaloiksi.

Ensimmäinen Joensuun Selvaag-taloyhtiöistä asutettiin keväällä 1956 ja rivitalot olivat kaupungin ensimmäiset. Taloyhtiössä on 60 vuoden aikana asunut noin 750 sekä omistajien että vuokralaisten roolissa.

Kirja rakentuu Joensuun kaupunginosan Kanervalan alueen rakentamishistoriasta, Selvaag-talojen arkkitehtuurista, Asunto Oy Leinikkitie 3:n perustamis- ja rakentamisvaiheista sekä taloyhtiön eri vuosikymmenten historian esittämisestä. Mukana on toki tietoa asujista sekä asunnoista ja tapahtumat on pyritty sitomaan omaan aikaansa - siihen muutokseen, mihin metsälähiö on sopeutunut.

Teos perustuu taloyhtiön erinomaiseen arkistoon vuosilta 1955-2016. Paikallisten sanomalehtien Karjalaisen ja Karjalan Maan aikalaisartikkelit luovat tarinaan ajankuvaa ja lisäväriä.

Kirja on runsaasti kuvitettu.

Vastaavia Selvaag-taloja on rakennettu Ouluun, Vaasaan, Kankaanpäähän (Niinisalon varuskunta-alueelle), Tampereelle, Kuopioon ja Jyväskylään.

Risto Mikkonen: Bhang, Mezz, kukka ja Sativex - kannabiksen vapautuksen historia

ISBN: 978-952-7142-36-3
Hinta: 32 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 37.62
Nidottu, noin 460 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Risto Mikkonen: Bhang, Mezz, kukka ja Sativex - kannabiksen vapautuksen historia

Elämme murrosvaiheessa suhtautumisessamme yhteen ihmiskunnan vanhimmista hyötykasveista. Tämä murros vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään: puolustivat he laillistamista, vastustivat sitä tai ovat ymmällään kaikesta siitä ristiriitaisesta tiedosta, mitä huumepolitiikkamme on tuottanut.

Tuhansien vuosien hampun viljelyn ja hyötykäytön jälkeen poliitikot päättivät 1900-luvulla lopettaa sen kasvatuksen ja käytön kokonaan, juuria hamppu maan päältä lopullisesti. Mutta ajat muuttuvat: vuonna 2012 ensiksi Coloradon ja Washingtonin osavaltiot ja myöhemmin näiden esimerkin innoittamina Alaska, Oregon, Washington DC, Uruguay ja Kanada laillistivat kannabiksen.

Mitkä tekijät voivat aiheuttaa sadan vuoden aikana näin ristiriitaista toimintaa yhden kasvin kanssa? Miksi kannabiksen kieltolain toteuttamiseen on uhrattu niin valtavasti aineellisia ja inhimillisiä resursseja? Ja millaiseksi kannabiksen uudelleen laillistamisen hyötyjen on arvioitu olevan yksilöiden, yhteiskunnan ja valtion kannalta?

Teoksessa valotetaan niitä 1900-luvun yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtuma-ketjuja, jotka ensiksi veivät ihmiskunnan huumesotaan ja jotka 2000-luvun alussa saivat tämän pyrkimyksen vaikuttamaan turhalta, jopa tragikoomiselta resurssien tuhlaamiselta.


Risto Mikkonen
Risto Mikkonen

Risto Mikkonen (1956) opiskeli sosiologiaa Turun yliopistossa ja hänen vuonna 1989 julkaisema gradunsa "Muuttuvat kuviot. Huumeiden käyttö ja yhteiskunnan kehitys" käsitteli huumepolitiikkaa ja kansainvälistä huumevalvontaa sosiologisesta näkökulmasta.

Hän on kirjoittanut artikkelit "Vankila ratkaisuna huumeongelmaan" Osmo Kontulan toimittamaan kirjaan "Huumeiden käyttäjät Suomessa" vuonna 1992 ja "Kannabiksen kriminalisoinnin kansainvälinen tausta" Tapio Onnelan toimittamaan kirjaan "Pyhä huumesota. Huumepolitiikan pelkoja ja utopioita" vuonna 2001.

Hän on lisäksi toimittanut Suomen kannabisyhdistyksen ja Turun seudun kannabisyhdistyksen kotisivuille uutisia, artikkeleita ja kannanottoja, joihin tämän kirjan materiaali perustuu.

Risto Mikkonen on myös kirjoittanut seksuaalisuudesta, kasvissyönnistä ja uskonnoista sekä työskennellyt eri kansalaisliikkeissä.

VALEKSANTERI STUBBIDO: Valehtelijoiden stubin laskuoppi. Ministeritason prosenttilaskennon todella tiivis oppimäärä.

ISBN: 978-952-7142-29-5
Sähköinen julkaisu.
Sivumäärä: 7
Hinta: täysin ilmainen, sis. alv

Kirjan voi ilmaiseksi ladata ja lukea TÄÄLTÄ.
VALEKSANTERI STUBBIDO: Valehtelijoiden stubin laskuoppi. Ministeritason prosenttilaskennon todella tiivis oppimäärä.

Tiivistelmä

Valtiovarainministerin tehtävä on vastata valtion talouspolitiikasta. Vastuullisen talouden toteuttamiseen ja ymmärtämiseen ministerikin tarvitsee ihan rehellistä matematiikkaa.

Yhteenlasku, vähennyslasku, kertolasku ja prosenttilasku ovat usein talouspolitiikasta vastaavan ministerin jokapäiväisiä perustyökaluja. Aina nämä laskemisen perusvälineet eivät näytä olevan ministerin halussa...

Koska Suomen koulutusjärjestelmä on päätetty ajaa alas, päätimme julkaista vastineeksi oheisen ministeritason laskuoppia koskevan perusteoksen. Toivomme tällä teoksella olevan suotuisan vaikutuksen Suomen talouden kehittymiseen ja kilpailukykymme edistymiseen.

Tämä kirja ja sen sisältö ei – ymmärrettävistä syistä johtuen – sovellu minkään koulutusasteen oppikirjaksi.

Keskusrikospoliisi, Valtakunnanvoudinvirasto, Valtakunnansyyttäjänvirasto, Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikkö, Poliisihallitus, Helsingin poliisilaitos, Verohallinto, Valtiovarainministeriön vero-osasto, Finanssivalvonta ja Oikeusministeriö saattavat hyvinkin olla eri mieltä tässä kirjassa esitettyä matemaattista oppia kohtaan.

Silti ja siitä huolimatta: NO SORI!Kirjoittajasta

"Valeksanteri Stubbido" on kirjoittajakollektiivi, joka seuraa erityisesti kotimaista päivänpolitiikkaa. Kollektiiviin kuuluu kuusi eri alojen asiantuntijaa, jotka asemansa vuoksi eivät voi kirjoittaa omalla nimellään. Esikuvanaan kollektiivi pitää Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan poliittista dokumenttiteatteria sekä ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Hurmeen valloittavan viisasta näkemystä ihmisestä.

Tarvittaessa "Valeksanteri Stubbido" -kirjoittajakollektiiviin saa yhteyden kustantajan kautta.

Kirjoittajakollektiivi
Leo Tolstoi: Mitä on raha?

ISBN: 978-952-7142-18-9
Hinta: 20 € (sisältää postituksen)
Kirjastoluokitus: 36.01
Nidottu, 80 s.

OSTA KIRJA:

Verkkokaupasta
Tilaa sähköpostilla
Leo Tolstoi: Mitä on raha?

Leo Tolstoi (1828-1910) oli sekä kirjailija, filosofi, maanviljelijä, suutari, mystikko, pasifisti että anarkisti.

Yhteiskunnallisena ajattelijana ja vaikuttajana hän piti yhtenä pääteemanaan köyhyyden vastustamista sen kaikissa muodoissaan. Valtio ja kirkko edustivat hänelle koneistoja, jotka mahdollistivat ihmisten eriarvoistamisen. Sen, että yläluokka - rikas ja vähälukuinen eliitti - eli muiden tekemän työn hedelmillä.

Vuonna 1886 Tolstoi julkaisi rivakan yhteiskunnallisen teoksen ТАК ЧТО ЖЕ НАМ ДЕЛАТЬ. Teos julkaistiin Suomeksi 1908 nimellä Mitä meidän siis on tekeminen? (Otava, suom. K. W. Järnefelt). Aiemmin samana vuonna kirjan neljästä pääluvusta oli jo julkaistu erillispainoksena pamfletti nimellä Mitä on raha?, jonka suomensi Sulo Wuolijoki.

Tässä yhä vain ajankohtaisemmaksi käyvässä pamfletissa Tolstoi osoittaa kynän voimalla sen, kuinka väkivaltainen ja orjuuttava väline raha on. Ja kuinka rahalla alistetaan kokonaisia kansoja. Työntekijän alistamisen välinettä Tolstoi kutsuu rautaiseksi palkkalaiksi. Tätä termiä Suomen hallitus ei ainakaan syksyyn 2015 mennessä ole vielä keksinyt ottaa käyttämäänsä uuskieleensä, vaikka teoillaan rautaista palkkalakia toteuttaakin.

Näinä kvartaalitalouden ja kuoliaaksisäästämisen aikoina Leo Tolstoin anarkistinen eli tervejärkinen näkemys rahasta, omistamisesta ja luonnonvarojen riistämisestä osoittautuu viiltävän tarkaksi, ajattomaksi ajankuvaksi. Vai mitä olette mieltä näistä Tolstoin lauseista, jotka hän kirjoitti 130 vuotta sitten?

"Voin hyvin kuvitella mielessäni ihmisiä, joilta riistetään vesi ja raitis ilma, koska toiset ihmiset tahtovat ottaa itselleen yksinomaisen vallan veteen ja ilmaan, vaikka viimemainitut toisille ovat aivan välttämättömät".

"Terveelle ihmisjärjelle on aivan selvää rahan olevan syynä siihen, että toiset voivat orjuuttaa toisiaan".Leo Tolstoi:

Leo Tolstoi (1828–1910) on yksi tunnetuimmista venäläisistä kirjailijoista. Tolstoin tunnetuimpia teoksia ovat Sota ja rauha (1865-1869) sekä Anna Karenina (1875-1877). Tyyliltään hän edustaa realismia.


Pikkujoutsen © Kirjokansi 2018